Preparate din organe

Creier cu sos de rosii

Creierul se curata de pielite si se introduce la fiert in apa clocotita in care s-au introdus cateva boate de piper, sare, 2 foi de dafin si putin otet. Se fierbe circa 20-25 minute la foc mic. Dupa fierbere se scoate si se adauga peste el sosul format din: ceapa tocata marunt si inabusita in unt , adaugandu-se peste ea vinul alb, sucul de rosii, usturoiul pisat, sare si piper. La final se presara patrunjel verde deasupra. Se serveste ca garnitura pilaf de orez.

Ficat de porc cu ciuperci si smantana

Ficatul de porc se taie joulien mare si se caleste in ulei. Se adauga condimentele, ciupercile, ceapa, patrunjelul si se inabuse 10 minute, dupa care se adauga smantana amestecata cu faina. Se mai da un clocot sau doua. Se presara patrunjel.

Ficat de porc impanat

Ficatul de porc se inteapa din loc in loc cu varful unui cutit ascutit, se introduce in aceste orificii slanina, se unge cu ulei si se introduce la cuptor 25 minute intr-un vas in care s-au adaugat cartofii taiati rondele, ceapa taiata pestisori si condimentele.

Ficat de vitel venetian

Ficatul se condimenteaza, se taie bucati potrivite, apoi se prajeste in din cantitatea de ulei. In restul de ulei, se caleste ceapa taiata felii subtiri, se pune otetul, se stinge cu putina apa si se da in clocot. Peste ficat se adauga ceapa calita si sosul. Garnitura: orez sau piure de cartofi. Vinul preferat: alb, sec.

Pate de ficat

Ficatul se taie bucati potrivite, se adauga ceapa taiata in doua se toarna putina apa si se inabuse 15 minute, apoi se trece prin masina de tocat de 2-3 ori. Se adauga untul topit, smantana, sare, piper, putin rom sau coniac si se amesteca pana devine o pasta spumata. Daca este nevoie adaugati si putina zeama in care a fiert ficatul. Aspicul se adauga deasupra. Se decoreaza cu castraveti acri sau gogosari.