Retete de post

Retetele din aceasta pagina nu sunt niste retete obisnuite, ci unele foarte potrivite pentru a prepara o masa festiva care se nimereste sa fie in perioada Postului.

Ceapa umpluta - Pentru 4 portii

Se scoate interiorul de la ceapa si se opareste 5 min. in apa clocotita. Legumele se taie julien, se inabuse in ulei si apa timp de 7-8 min. Se umple ceapa cu amestecul si se introduce la cuptor timp de 15 min. Se adauga pasta de tomate dizolvata si se mai lasa inca 10 min. la cuptor.

Dovlecei cu masline

Se taie dovleceii felii de 1 centimetru grosime, se trec prin faina si se prajesc in putin ulei. Ardeiul gras se taie cubulete, ceapa se taie marunt si rosiile felii. Se unge tava, se aseaza ardeiul gras, ceapa, ciupercile, maslinele peste care se adauga pasta de tomate, se conndimenteaza, se lasa 25 min. la cuptor. Cand se scoate de la cuptor se presara mararul taiat.

Rulori de vinete cu legume

Se taie vinetele felii pe lung, se condimenteaza, se introduc la cuptor 5 min intr-o tava unsa. Legumele se inabuse in putina apa cu ulei 7-8 min si se condimenteaza. Feliile de vinete se umplu cu compozitia, apoi se ruleaza, se adauga pasta de tomate, se introduc la cuptor timp de 10 min.

Telina cu ciperci si masline

Telina se prajeste in putin ulei, se adauga ceapa, maslinele, ciupercile si se inabuse timp de 8-10 minute. Se adauga faina dizolvata in apa, sucul de rosii, zaharul si condimentele. Se fierbe aproximativ 20 min. la foc mic, apoi se adauga vinul, dupa care se mai da un clocot. Se serveste rece sau cald cu lamaie.

Pofta buna!