Scoici si fructe de mare


Scoici cu vin alb

Scoicile se spala bine, se pun la fiert in apa cu putina sare. Se scot se adauga morcovii, telina, putina apa si se lasa la inabusit 5-7 minute, dupa care se adauga ceapa, vinul, sare si piper, foile de dafin. Se da un clocot. Se servesc fierbinti.

Scoici cu sos de Curry

Scoicile se fierb timp de 10 minute. Apoi, apa rezultata din fierberea scoicilor se va folosi la prepararea orezului (o parte orez, 3 parti supa de scoici, sare, piper). Toate ingredintele se adauga peste scoici si se mai fierb inca 10 minute. Se servesc fierbinti. Vin preferat: alb demisec.

Creveti Costa di Mare

Crevetii se trag putin in unt, se adauga ceapa, se inabuse 5 minute, se adauga zeama de lamaie, se stinge cu vin. Se da un clocot, se potriveste de sare si piper. La servire se adauga mararul.

Creveti Newbourg

Crevetii se inabuse in 200 ml apa, apoi se scurg, se trag in ulei, se condimenteaza cu sare si piper, se sting cu coniac, se adauga vinul, frisca lichida amestecata cu galbenusurile, se da un clocot. Se adauga patrunjel taiat fin.

Fructe de mare cu orez si dovlecei

Orezul se curata de impuritati, se spala. Dovleceii se curata de coaja si se rad prin razatoarea mare. Ceapa se va taia marunt. Ardeiul gras se taie fin. Rosiile se vor taia felii. Orezul se va amesteca cu dovleceii, scoicile, crevetii, ceapa taiata, ardeiul gras, patrunjelul taiat marunt, se adauga margarina, condimentele, rosiile si 600 ml de apa. Se introduce la cuptor 25 minute la foc potrivit. Se serveste fierbinte.

Pilaf cu legume si fructe de mare

Fructele de mare se fierb 10 minute in apa cu sare si condimente. Dovleceii se taie marunt dupa ce au fost spalati si curatati, ceapa se taie marunt, spanacul se spala, se curata si se opareste, rosiile se spala si se taie felii. Se caleste orezul in ulei, se adauga celelalte componente apoi fructele de mare, impreuna cu supa. Se condimenteaza si se introduce la cuptor 15-20 minute la foc potrivit. Se serveste cu patrunjel tocat fin.
Nu uitati de salate...

Pofta buna!